Pažitka
Název:

Tvarohový dezert do skla


Tvarohový dezert do skla


Ingredience:
Ingredience:
měkký tvaroh1 ks
zakysaná smetana1 ks
smetana na šlehání1 ks
vanilínový cukr1 ks
cukr moučka dle potřeby
kůra z 1 citronu dle chuti
drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky) dle chuti
Korpus:
žloutky4 ks
bílky - ušlehat tuhý sníh4 ks
moučkový cukr4 lžíce
olej1 lžíce
polohrubá mouka4 lžíce
prášek do pečiva1 lžička
kakao2 lžíce
Postup přípravy:

Někomu se nechce dělat dort, někdo to třeba neumí, a proto je nejjednodušší dát všechno do poháru a vypadá to skvěle. Kakaový korpus, svěží tvarohový krém a ovoce. Co víc si přát...

Nejprve připravte krém. Tvaroh vymíchejte se zakysanou smetanou, cukry a nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu dohladka. Smetanu na šlehání vyšlehejte dotuha a vmíchejte zlehka k tvarohové směsi. Vložte do lednice.

Dále připravte těsto na korpus. Žloutky, cukr, olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta, jen tak lehce stěrkou. Plech vyložte pečícím papírem a vlijte na něj těsto. Vložte do trouby rozpálené na 170°C a pečte cca 15 minut. Zkuste špejlí. Po upečení nechte zcela vychladnout.

Připravte si sklenky (poháry), ve kterých budete dezert servírovat. Sklenkou vykrajujte z korpusu kolečka, kterými vyložte nejprve dna sklenek. Na ně pak urovnejte část tvarohového krému, vmáčkněte do něj ovoce a opět přikryjte kolečkem korpusu. Pokračujte do upotřebení surovin. Na povrchu by měl být krém, který dozdobte ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno