Pažitka
Název:

Tvarohový dezert do skleničky


Tvarohový dezert do skleničky


Ingredience:
Ingredience:
jahody250 - 300 g
cukrářské piškoty nebo odřezky piškotového dortu1 balíček
měkký tvaroh1 kostka
zakysaná smetana1 kelímek
silná káva se 2 lžícemi likéru100 ml
moučkový cukr4 lžíce
máta1 snítka
Postup přípravy:

Skvělá věc na snídani nebo na svačinu, ale podle zkušenosti se hodí i jako lehký dezert.

Nejdříve si uvaříme silnou kávu, necháme zchladnout a přidáme oblíbený likér (kávový, mandlový).
Já osobně přidávám amaretto, protože ho mám vždy doma kvůli tiramisu. Tvaroh vymícháme se zakysanou smetanou a dvěma lžícemi cukru na hladký krém. Jahody očistíme a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Větší hrst jahod odložíme stranou - tu budeme později mixovat. Piškoty nakrájíme na čtvrtiny a rozdělíme na 8 částí (v každé skleničce budou dvě vrstvy piškotů). Jednotlivé kousky namáčíme jednou stranou v kávě a první část nasypeme na dno vyšších skleniček. Dále do každé přidáme osminu tvarohového krému a čtvrtinu pokrájených jahod. Na jahody rozdělíme zbývající piškoty jemně smočené v kávě. Předposlední patro bude tvořit zbývající krém. Nakonec v mixéru rozmixujeme zbývající jahody se dvěma lžícemi moučkového cukru a otrhanými lístky máty. Vzniklé jahodové pyré rozdělíme navrch každé skleničky a dozdobíme mátou. Dezert necháme vychladit alespoň hodinu v chladničce.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno