Název:Tvarohový dort s ostružinami
Ingredience:
| Korpus: |
| hladká mouka | 200 g |
| máslo | 125 g |
| cukr | 75 g |
| sůl | špetka |
| vejce | 1 ks |
| Náplň: |
| tvaroh | 3 ks (750 g) |
| zakysaná smetana | 100 g |
| vanilkový cukr | 1 balíček |
| krupicový cukr | 120 g |
| žloutky | 3 ks |
| vanilkový pudink | 1 lžíce |
| bílk | 3 ks |
| sůl | špetka |
| Ostružinový přeliv: |
| ostružiny | hrnek |
| krupicový cukr | 1/4 hrnku |
| vanilkový pudink | 1 lžíce |
Postup přípravy:Nazvala bych to jako parodie na cheesecake. Něco jako české tiramisu z tvarohu. Zkrátka "cheesecake" co s tím pravým newyorským nemá kromě vzhledu snad nic společného. Žádné rozdrcené sušenky ani luxusní philadelphie.
A stejně je výborný!
Ze surovin na korpus rukou uhněteme těsto. Mělo by být krásně vláčné (klasické linecké těsto). natlačíme ho do vymazané a vysypané dortové formy až po okraj a dáme zatím do lednice.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse ušleháme tvarohy se smetanou, cukrem, pudinkem a žloutky. Nakonec lžící přídáme bílkový sníh a opatrnite promícháme. Pečeme ve vyhřáté
troubě na 170°C cca 1 hodinu.
Ostružinový přeliv:
V rendlíků přivedte k varu ostružiny s cukrem. Mezitím rozšlehejte ve skleničce vanilkový pudink s trochou vody a přidejte k ostružinám. Míchejte další 3 minuty do zhoustnutí a přelijte jím upečený dort.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno