Pažitka
Název:

Tvarohový dort s ostružinami


Tvarohový dort s ostružinami


Ingredience:
Korpus:
hladká mouka200 g
máslo125 g
cukr75 g
sůl špetka
vejce1 ks
Náplň:
tvaroh3 ks (750 g)
zakysaná smetana100 g
vanilkový cukr1 balíček
krupicový cukr120 g
žloutky3 ks
vanilkový pudink1 lžíce
bílk3 ks
sůl špetka
Ostružinový přeliv:
ostružiny hrnek
krupicový cukr1/4 hrnku
vanilkový pudink1 lžíce
Postup přípravy:
Nazvala bych to jako parodie na cheesecake. Něco jako české tiramisu z tvarohu. Zkrátka "cheesecake" co s tím pravým newyorským nemá kromě vzhledu snad nic společného. Žádné rozdrcené sušenky ani luxusní philadelphie. 
 A stejně je výborný!
Ze surovin na korpus rukou uhněteme těsto. Mělo by být krásně vláčné (klasické linecké těsto). natlačíme ho do vymazané a vysypané dortové formy až po okraj a dáme zatím do lednice.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse ušleháme tvarohy se smetanou, cukrem, pudinkem a žloutky. Nakonec lžící přídáme bílkový sníh a opatrnite promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 1 hodinu.
 
Ostružinový přeliv:
V rendlíků přivedte k varu ostružiny s cukrem. Mezitím rozšlehejte ve skleničce vanilkový pudink s trochou vody a přidejte k ostružinám. Míchejte další 3 minuty do zhoustnutí a přelijte jím upečený dort. 
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno