

| Korpus: | |
| ovesné vločky | 1 hrnek (250 ml) |
| mleté ořechy (kešu a vlašské) | 75 g |
| banán (2 menší) | 150 g |
| máslo | 50 g |
| med | 1/2 lžíce |
| sůl | špetka |
| Krém: | |
| tvaroh - v papíru | 250 g |
| mascarpone | 1/2 vaničky |
| vykapaný jogurt | 1 velký kelímek |
| smetana ke šlehání | 100 ml |
| med | 3 lžíce |
| kůra z 1/2 citronu | dle chuti |
| citronová šťáva | pár kapek |
| sůl | špetka |
| Ozdobení: | |
| čerstvé ovoce | dle potřeby a chuti |
Z mé domovské vařící skupiny na facebooku na mě často koukají dobroty a občas je to něco, co musím jít okamžitě sama uskutečnit. Toto se mi stalo právě u tohoto tvarohového dortíku. A s čerstvým ovocem je to prostě neodolatelná kombinace.
Rozmačkané banány smícháme s ovesnými vločkami, přimícháme ostatní suroviny a promícháme. Necháme asi 10-15 min odpočinout, aby vločky změkly, napěchujeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů 10-15 minut. Po vyndání necháme korpus vychladnout.
Zatímco korpus chladne, připravíme si krém. Vyšleháme si tvaroh, vykapaný jogurt a mascarpone, osladíme, přidáme špetku soli a přidáme vyšlehanou šlehačku, dochutíme strouhanou kůrou z omytého citronu a citronovou šťávou. Hotový krém klademe na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice na pár hodin.
Hotový dort zdobíme čerstvým ovocem.