Pažitka
Název:

Tvarohový dort s ovesným korpusem


Tvarohový dort s ovesným korpusem


Ingredience:
Korpus:
ovesné vločky1 hrnek (250 ml)
mleté ořechy (kešu a vlašské)75 g
banán (2 menší)150 g
máslo50 g
med1/2 lžíce
sůl špetka
Krém:
tvaroh - v papíru250 g
mascarpone1/2 vaničky
vykapaný jogurt1 velký kelímek
smetana ke šlehání100 ml
med3 lžíce
kůra z 1/2 citronu dle chuti
citronová šťáva pár kapek
sůl špetka
Ozdobení:
čerstvé ovoce dle potřeby a chuti
Postup přípravy:

Z mé domovské vařící skupiny na facebooku na mě často koukají dobroty a občas je to něco, co musím jít okamžitě sama uskutečnit. Toto se mi stalo právě u tohoto tvarohového dortíku. A s čerstvým ovocem je to prostě neodolatelná kombinace.

Rozmačkané banány smícháme s ovesnými vločkami, přimícháme ostatní suroviny a promícháme. Necháme asi 10-15 min odpočinout, aby vločky změkly, napěchujeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů 10-15 minut. Po vyndání necháme korpus vychladnout.

Zatímco korpus chladne, připravíme si krém. Vyšleháme si tvaroh, vykapaný jogurt a mascarpone, osladíme, přidáme špetku soli a přidáme vyšlehanou šlehačku, dochutíme strouhanou kůrou z omytého citronu a citronovou šťávou. Hotový krém klademe na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice na pár hodin. 
Hotový dort zdobíme čerstvým ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno