Pažitka
Název:

Tvarohový koláč arašíďák


Tvarohový koláč arašíďák


Ingredience:
Korpus:
arašídová mouka250 g
žitná tmavá mouka100 g
slunečnicová semínka100 g
máslo150 g
cukr (březový)100 g
nastrouhaná citronová kůra dle chuti
Náplň:
tučný tvaroh250 g
podmáslí100 ml
skyr200 g
vejce1 ks
cukr (březový)50 g
lesní ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Arašídový korpus, žádný přidaný cukr a chutná jako Horalka.

Úžasný koláč, kde jsem poprvé použila arašídovou mouku a jsem nadšená! Lesní ovoce miluju a mám neustále zásobu v mrazáku. Navíc je extra rychlý.

Všechny suroviny na korpus propracujeme v kompaktní těsto a 2/3 natlačíme do formy vyložené pečícím papírem.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Suroviny na náplň (kromě ovoce) promícháme a nalijeme na korpus. Posypeme ovocem a zbytkem těsta. 

Pečeme cca 40 minut dozlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno