Pažitka
Název:

Tvarohový koláč s brusinkami


Tvarohový koláč s brusinkami


Ingredience:
Koláč:
tučný tvaroh ve vaničce1 kg
máslo150 g
vejce5 ks
hrubá špaldová celozrnná mouka1/2 hrnku
třtinový cukr3/4 hrnku
kypřící prášek1 balíček
sušené brusinky200 g
rum dle potřeby
Drobenka:
máslo100 g
třtinový cukr1/2 hrnku
celozrnná špaldová mouka1/2 hrnku
drcené ovesné vločky1 hrnek
Postup přípravy:

Pokud máte rádi tvarohové a vláčné dezerty, tak tenhle koláč je to pravé! 

Navíc je velmi snadný a rychlý, takže ho určitě zvládnete udělat již dneska odpoledne ke kávě! =)

Nejméně 2 hodiny před přípravou koláče namočte brusinky do rumu. Měly by být celé ponořené.
Hlubší plech vymažte máslem a vysypte špaldovou moukou. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Těsto připravíte tak, že nejprve vyšleháte vejce s třtinovým cukrem do pěny. Postupně k vejcím přidejte tvaroh, máslo, mouku a kypřící prášek. Do vzniklé směsi přidejte brusinky i s trochou rumu. Pokud se vám bude zdát těsto po přidání rumu moc řídké, přidejte ještě trochu mouky. Takto připravené těsto vlijte do vymazaného a vysypaného plechu.
Drobenku si připravíte tak, že všechny suroviny dáte do jedné mísy a rukama je důkladně promícháte, aby vznikla drolivá směs. Hotovou drobenkou posypte těsto.
Dejte péct do předehřáté trouby na 50 - 60 minut. Po upečení nechte koláč vychladnout a ihned můžete servírovat. =)

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno