Pažitka
Název:

Tvarohový koláč s jablky


Tvarohový koláč s jablky


Ingredience:
Kvásek:
mléko250 ml
kvasnice1 kostka
cukr1 lžíce
Těsto:
vejce2 ks
vanilkový cukr1 balíček
cukr120 g
máslo150 g
olej1 lžíce
mouka500 g
Náplň:
tvaroh500 g
cukr60 g
vejce1 ks
máslo60 g
vanilkový cukr1 balíček
kukuřičný škrob2 lžíce
vanilková esence2 lžičky
jablka5 ks
Glazura:
meruňkový džem5 lžic
Postup přípravy:

Protože potřebuji pohostit příbuzné, které sladké "můžou" (tím myslím, že mají rádi, na rozdíl od naší familie), mohla jsme upéci tento koláč z mé oblíbené stránky lidl.de. Je z kynutého těsta z 1/2 kg mouky a tvarohu, takže dosti hutný a k "likvidaci" je potřeba opravdu více strávníků. Tvaroh, kvasnice a jablka u nás doma byly, takže hurá na to!

Z vlažného mléka, kostky kvasnic a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Vajíčka, cukr, máslo a olej umixujeme a smícháme s moukou. Vypracujeme těsto a necháme 30 minut vykynout. Poté těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy a přelijeme tvarohovou směsí. Poklademe jablky a pečeme cca 45 minut při 160 st. Po vyndání ihned potíráme džemem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno