Pažitka
Název:

Tvarohový koláč s mangem


Tvarohový koláč s mangem


Ingredience:
Ingredience (forma 26cm):
žloutkové věnečky2 balení
máslo130 g
tučný tvaroh2 balení (500g)
vejce3 ks
bio kukuřičný škrob2 lžíce
palmový cukru (nebo třtinový)70 g
vanilkový cukr2 ks
plátky manga (Lidl) nebo jiného ovoce dle potřeby
Postup přípravy:

Je to vlastně něco mezi koláčem, cheesecakem a tvarožníkem. A teď si vyberte (smích). Každopádně je to velká dobrota, kterou  jsme s dcerkou vyráběly pro tatínka k svátku.

Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Formu si vyložíme pečícím papírem a těsto řádně upěchujeme pomocí lžíce nebo dna skleničky. Dáme předpéct na 10 minut do trouby, rozehřáté na 160 stupňů. Mezitím si připravíme náplň. Tvarohy promixujeme s oběma cukry a postupně přidáváme i jednotlivá vejce. Když je cukr rozpuštěný, přisypeme ještě kukuřičný škrob. Směs nalijeme na předpečený korpus a opatrně poklademe plátky manga. Pečeme na 160 stupňů ještě dalších 40 minut. Necháme ve formě zchladnout a poté ještě dáme vychladit do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno