Pažitka
Název:

Tvarohový koláč s višněmi


Tvarohový koláč s višněmi


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka300 g
cukr80 g
tuk (máslová hera)200 g
žloutky2 ks
citronová kůra dle chuti
vanilka dle chuti
Náplň:
tvaroh2 kostky
vejce (z bílků sníh)2 ks
cukr dle chuti
rum dle chuti
kompotované vypeckované a višně1 velká sklenice
Postup přípravy:

Jako každý víkend se u nás peklo. Dnes to vyhrál tvarohový koláč s višněmi. Je tááák dobrý!

Suché přísady prosejeme na vál. Tuk rozdrobíme nebo rozsekáme do mouky. V mouce uděláme dolík a do toho přidáme žloutky. Těsto propracujeme bez přidání další mouky, ta není třeba. Uhnětený bochánek necháme v chladu ztuhnout a pak jej rozválíme (kousek těsta si oddělíme na ozdobu). Těsto přendáme do vymazané koláčové formy, upravíme okraje a dno propícháme vidličkou. Pak rozprostřeme tvarohovou náplň a poklademe okapanými višněmi. Z odděleného těsta vykrájíme ozdoby a poklademe jimi višně. Potřeme rozšlehaným bílkem. Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 40 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno