Pažitka
Název:

Tvarohový makovník s višňovým nádechem


Tvarohový makovník s višňovým nádechem


Ingredience:
Ingredience:
polotučný tvaroh ve vaničce250 g
mletý mák200 g
špaldové mouky180 g
třtinový cukr100 g
rozpuštěné máslo + na vymazání formy80 g
velké vejce1 ks
sůl1 špetka
prášek do pečiva1 ks
višňový džem2 pol. lžíce
krupice na vymazání formy1 hrstička
Postup přípravy:

„Lásko, zítra přijde ten Honza.“ 
„Jaký Honza?“
„No, jak jsem ti říkal, nebo neříkal?“
„To jsi teda neříkal!“
„Aha, tak přijde, s rodinou, ve čtyři. Upečeš něco, že? Nebo mám něco koupit?“

Jistěže! Je osm večer, jedno dítě spí, druhé se uspává. Chvíli koketuji s myšlenkou, že ho opravdu nechám koupit nějaký blaf, ale pak ve mně zvítězí „lepší“ já a jdu omrknout lednici. Nic moc. Tak ještě revize špajzu. Skoro se modlím o zázrak. Něco málo po deváté vyndávám z trouby vonící „placku“. Snad jim bude chutnat, jinak si to mánža vyžere. Doslova! Ráno vstanu a na lince leží cca 2/3 z koláče a lístek s nápisem: Není mlíko! (smích)

Postup je strašně jednoduchý. Smícháme zvlášť sypké a tekuté suroviny a poté vše dohromady. Pečeme ve vymazané a vysypané formě při 170 stupních cca 20min.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno