Pažitka
Název:

Tvarohový mazanec


Tvarohový mazanec


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka (typ 1050 Lidl)500 g
máslo150 g
polotučný tvaroh ve vaničce250 g
cukr moučka150 g
vejce2 ks
vanilkový cukr1 ks
kypřící prášek do pečiva1 ks
rum1 lžíce
citronová šťáva1 lžička
rozinky80 g
Na ozdobu:
vejce na potření1 ks
mandlové plátky hrst
Postup přípravy:

Tento mazanec už je u nás každoroční tradicí, žádné Velikonoce se bez něj neobejdou. Pro mnohé z Vás asi tento recept nebude novinkou, ale pro ty, kteří ho ještě neznají - můžu jen a jen doporučit. Super rychlá verze bez kynutí těsta.

V míse si utřeme máslo, tvaroh, cukr, rum, citronovou šťávu a vejce dohladka. Přidáme mouku s kypřícím práškem, rozinky a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme na dvě části a každou vytvarujeme na hladký bochánek. Položíme na plech, vyložený pečícím papírem, povrch potřeme vejcem a posypeme mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě na cca na 160 - 170 stupňů dozlatova zhruba 35 minut. Ke konci pečení přikryjeme bochánek shora alobalem, aby se nespálil na povrchu než se uvnitř propeče. Zkoušku propečení dělám dřevěnou špejlí.
Necháme oba bochánky zcela vychladnout a ideálně skladujeme zabalené do potravinářské folie.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno