Pažitka
Název:

Tvarohový nákyp pro děti od 1 roku

dětská jídla


Tvarohový nákyp pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
měkký tvaroh250 g (vanička)
vejce1 ks
cukr nebo sirup (použila jsem fruktopur a cukr z pravé vanilky) dle chuti
citron1/2 ks
Postup přípravy:

Geniální jednoduchost. Dokonce ani proti dietetickým pravidlům tohle mlsání moc není. Prostě paráda! Kdo má rád vůni citronové kůry a její mírnou hořkost, bude spokojen. Inspirováno gurmánkou Laduš.

Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte tuhý sníh. Do něj pak opatrně vmíchejte žloutek, tvaroh, oslaďte dle libosti, přidejte strouhanou citronovou kůru (předtím jej několikrát spařte vroucí vodou nebo namočte do octové vody, aby se zbavil chemie a voskování) a navrstvěte do zapékacích mističek. Pozor! Počítejte s tím, že hmota poměrně dost nabyde, neplňte tedy mističky až po vrch. Pečte na 180°C přibližně půl hodinky, dokud nákyp nevystoupá a nezezlátne na povrchu. 

Pozn. V originálním receptu byl použit pomeranč - kůra i šťáva. Obsahoval navíc i dvě lžíce hrubé mouky nebo krupičky, kterou jsem ale nedala a myslím si, že chuti dezertu to neublížilo. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno