Pažitka
Název:

Tvarohový nákyp


Tvarohový nákyp


Ingredience:
Ingredience:
tvaroh (minimálně polotučný)1 vanička (250 g)
kůra z jednoho pomeranče
šťáva z poloviny pomeranče
vejce1 ks
hrubá mouka nebo krupice2 lžíce
cukr nebo sirup dle chuti
Postup přípravy:

Kdo miluje chuť pomerančů nebo takové svěží dezerty, určitě si tento nákyp zamiluje. Dejte do krásně barevných košíčků a děti budou doma nadšeny.

Tvaroh, pomerančovou šťávu a kůru, žloutek, mouku a cukr jsem ušlehala do hladké kaše, přidala jsem ušlehaný sníh a vše dala zapéct na cca 30 min při 175 stupních. 
Použila jsem muffinové košíčky, ale doporučuji použít zapékací misky, protože nákyp není úplně tuhý a z misek je možné ho vyškrabat lžičkou a ani sousto nepřijde nazmar.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno