

| Těsto: | |
| máslo | 125 g |
| vejce | 1 ks |
| kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
| cukr moučka | 4 lžíce |
| polohrubá mouka | 1 hrnek |
| nastrouhaná citronová kůra | dle chuti |
| Tvarohová směs: | |
| měkký tvaroh | 2 ks |
| mléko | 1/2 hrnku |
| rozpuštěné máslo | 1/4 hrnku |
| vejce | 1 ks |
| vanilínový cukr | 2 ks |
| vanilkový pudingový prášek | 1 ks |
| cukr | 3/4 hrnku |
V dnešní době je moderní cheesecake, ale už naše babičky dělaly Tvarožník. Je tedy bez sušenek, ale chuť je výborná. Vyzkoušejte ho a určitě si ho zamilujete.
Veškeré ingredience na těsto smícháme v míse. Koláčovou nebo dortovou formu vymažeme máslem a těsto do ní napěchujeme a vytáhneme až k okraji formy.
Na těsto nalijeme tvarohovou směs (včetně pudingového prášku, puding nevaříme), kterou předem vyšleháme ručním mixerem z uvedených ingrediencí. Tvarožník pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.
Podrobné info: