Pažitka
Název:

Tvarožník


Tvarožník


Ingredience:
Ingredience na těsto:
máslo125 g
vejce1 ks
kypřící prášek1/2 ks
cukr moučka4 lžíce
polohrubá mouka1 hrnek
nastrouhaná citronová kůra1 lžíce
Tvarohová směs:
měkký tvaroh2 ks
mléko1/2 hrnku
rozpuštěné máslo1/4 hrnku
vejce1 ks
vanilkový cukr2 ks
vanilkový puding1 sáček
cukr3/4 hrnku
Postup přípravy:

V dnešní době je moderní cheesecake, ale už naše babičky dělaly Tvarožník. Je tedy bez sušenek, ale chuť je výborná. Vyzkoušejte ho a určitě si ho zamilujete. 

Veškeré ingredience na těsto smícháme v míse.
Koláčovou nebo dortovou formu vymažeme máslem a těsto do ní napěchujeme a vytáhneme až k okraji formy.
Na těsto nalijeme tvarohovou směs (včetně pudingového prášku, puding nevaříme), kterou předem vyšleháme ručním mixerem z uvedených ingrediencí.
Tvarožník pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno