

| Ingredience: | |
| kuřecí čtvrtky - stehna | 4 ks |
| tymián | dle chuti |
| cibule | 1 ks |
| řapíkatý celer | 1 ks |
| mrkev | 4 ks |
| celer | kousek |
| menší červená řepa | 1 ks |
| petržel | 1 ks |
| lahůdkové droždí | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| koření Horalka | dle chuti |
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
| umeocet | dle chuti |
| voda | na podlití |
| quinoa | 160 g |
| sušená řsa Nori | hrst |
| sůl | dle chuti |
Doma máme všichni moc rádi pečená kuřecí stehna, ale aby nebyly připraveny stále na stejný způsob, tak jsem přemýšlela o změně. Po delším zírání do ledničky a hledání dalších ingrediencí mě napadlo upéct kuřecí čtvrtky na zelenině alá "co dům dá" a z toho pak připravit omáčku. Ráda vařím a peču jídla tzv. z jednoho pekáče, tudíž to byla ideální volba.
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, okořeníme tymiánem a dáme stranou. Vezmeme si zapékací mísu (či hlubší pekáček) a do něj na struhadle nastrouháme všechnu zeleninu, lehce osolíme, posypeme kořením Horalka a podlijeme trochou vody. Na zeleninu položíme kuřecí stehna a zakryjeme víkem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme zakryté asi 45 minut.
Mezitím si připravíme přílohu: Quinou několikrát spaříme horkou vodou, poté dáme vařit na cca 15 minut do dvojnásobného množství vody spolu s řasou Nori a solí.
Po 45 minutách pečení stehýnek, odkryjeme poklici a necháme odkryté péct ještě dalších 15 minut. Po čtvrthodince vyjmeme kuřecí stehna zvlášť na pekáček a necháme asi ještě 10 minut krásně připéct kůrku pod grilem. Zeleninu v zapékací míse rozmixujeme, dochutíme lahůdkovým droždím, případně ještě dosolíme a zamícháme zakysanou smetanu. Já ještě nakonec trošku okyselila lžičkou Umeoocta. Necháme poté ještě celé chvíli prohřát v troubě společně s kuřetem.
Hotové jídlo si pěkně naaranžujeme na bílý talíř a můžeme se s chutí pustit do toho.