

| Ingredience: | |
| brambory (uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky) | dle potřeby |
| cibule (čím více, tím lépe) | dle potřeby |
| tyrolský špek (popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená) | dle potřeby |
| vejce | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| olej | dle potřeby |
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce (volská oka), která při servírování položíme na brambory.
Podrobné info: