Ingredience: | |
brambory (uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky) | dle potřeby |
cibule (čím více, tím lépe) | dle potřeby |
tyrolský špek (popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená) | dle potřeby |
vejce | dle potřeby |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olej | dle potřeby |
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce (volská oka), která při servírování položíme na brambory.
Podrobné info: