Pažitka
Název:

Tyrolské Gröstle


Tyrolské Gröstle


Ingredience:
Ingredience:
brambory (uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky) dle potřeby
cibule (čím více, tím lépe) dle potřeby
tyrolský špek (popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená) dle potřeby
vejce dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
olej dle potřeby
Postup přípravy:

V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.

Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce (volská oka), která při servírování položíme na brambory.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno