

| Ingredience: | |
| bílý chleba (den starý) | 500 g |
| baby špenát | 300 g |
| sýr gruyére | 100 g |
| máslo | 125 g |
| cibule | 1 ks |
| vejce | 3 ks |
| hladká mouka | 3 lžíce |
| mléko | 3 lžíce |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| nastrouhaný muškátový oříšek | špetka |
| parmazán | 50 g |
Lahodné knedlíčky s mozaikou ze špenátu, které výborně chutnají.
2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme do sklovata, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme vychladnout.
Chleba nakrájíme na centimetrové kostičky, sýr nastrouháme, špenát spaříme a vymačkáme.
V míse pak smícháme všechny suroviny. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Navlhčíme si ruce a z hmoty tvarujeme kuličky velikosti pingpongového míčku.
Vaříme je v dostatečném množství vody 9 - 12 minut. Necháme okapat. Rozpustíme zbytek másla, přelijeme jím knedlíčky a na závěr je posypeme hoblinkami parmazánu.