Pažitka
Název:

Tyrolské špenátové knedlíčky


Tyrolské špenátové knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
bílý chleba (den starý)500 g
baby špenát300 g
sýr gruyére100 g
máslo125 g
cibule1 ks
vejce3 ks
hladká mouka3 lžíce
mléko3 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
nastrouhaný muškátový oříšek špetka
parmazán50 g
Postup přípravy:

Lahodné knedlíčky s mozaikou ze špenátu, které výborně chutnají.

2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme do sklovata, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme vychladnout.
Chleba nakrájíme na centimetrové kostičky, sýr nastrouháme, špenát spaříme a vymačkáme.
V míse pak smícháme všechny suroviny. Podle chuti dosolíme a dopepříme. 
Navlhčíme si ruce a z hmoty tvarujeme kuličky velikosti pingpongového míčku.
Vaříme je v dostatečném množství vody 9 - 12 minut. Necháme okapat. Rozpustíme zbytek másla, přelijeme jím knedlíčky a na závěr je posypeme hoblinkami parmazánu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno