Pažitka
Název:

Tyrolský Kaiserschmarrn (trhanec)


Tyrolský Kaiserschmarrn (trhanec)


Ingredience:
Ingredience:
mléko300 ml
hladká mouka3 lžíce
sůl špetka
vejce3 ks
rum5 cl
cukr krystal1 lžíce
vanilkový cukr1 lžíce
rozinky hrst
jablečné pyré4 lžíce
Postup přípravy:

Včera manžel kritizoval, že má na něco chuť, a že jsou doma napečené jen samé "zdravé" sladkosti. A já měla taky chuť tímto způsobem zhřešit. Vyhrál to snadný recept, který měl prý v oblibě i císař František Josef I. Je mnoho receptů, jak připravit tuto dobrotu. Já uvádím snad ten nejjednodušší.

Mouku, mléko a sůl smícháme, přidáme cukr, vajíčka a rum, lehce zamíchám a smažíme ve větší vrstvě oleje s máslem, posypeme rozinkami, poté trochu roztrháme a obrátíme. Nakonec pocukrujeme a necháme na chvilku zkaramelizovat. Na povrchu by měl být lehce křupavý a uprostřed kyprý. Podáváme s jablečným pyré.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno