

| Ingredience: | |
| mléko | 300 ml |
| hladká mouka | 3 lžíce |
| sůl | špetka |
| vejce | 3 ks |
| rum | 5 cl |
| cukr krystal | 1 lžíce |
| vanilkový cukr | 1 lžíce |
| rozinky | hrst |
| jablečné pyré | 4 lžíce |
Včera manžel kritizoval, že má na něco chuť, a že jsou doma napečené jen samé "zdravé" sladkosti. A já měla taky chuť tímto způsobem zhřešit. Vyhrál to snadný recept, který měl prý v oblibě i císař František Josef I. Je mnoho receptů, jak připravit tuto dobrotu. Já uvádím snad ten nejjednodušší.
Mouku, mléko a sůl smícháme, přidáme cukr, vajíčka a rum, lehce zamíchám a smažíme ve větší vrstvě oleje s máslem, posypeme rozinkami, poté trochu roztrháme a obrátíme. Nakonec pocukrujeme a necháme na chvilku zkaramelizovat. Na povrchu by měl být lehce křupavý a uprostřed kyprý. Podáváme s jablečným pyré.
Podrobné info: