

| Ingredience: | |
| salátová okurka | 1/2 ks |
| hustý řecký bílý jogurt | 250 g |
| čerstvý kopr | dle chuti |
| máta | pár lístků |
| česnek | 1 - 2 stroužky |
| pepř | špetka |
| sůl | dle chuti |
| olivový olej | trochu |
Tzatziki se dělají na vícero způsobů, ale myslím, že ten, co jsem dělala já, neurazí nikoho. Kombinace kopru, máty....to musíte vyzkoušet!
Okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme do cedníku, trochu osolíme a necháme chvilku odkapávat. Pak ji vyždímáme v dlaních. Smícháme s jogurtem, rozdrceným česnekem, posekaným koprem a mátou, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme trochu olivového oleje, získáme tím krémovější konzistenci.
Podrobné info: