

| Ingredience: | |
| sterilovaná krájená rajčata | 1 plechovka | 
| sterilovaná cizrna | 1 plechovka | 
| zelené fazolky ve slaném nálevu nebo hrst mražených | 1 plechovka | 
| česnek | 1 stroužek | 
| čerstvý tymián | dle chuti | 
| kysaná smetana nebo jogurt | dle chuti | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | špetka | 
| Příloha: | |
| pečivo | dle potřeby | 
Zveřejňovat recept na tuto polévku jsem opravdu neměla v plánu, protože tady se o receptu ani nedá mluvit. Nakonec jsem neodolala tlaku (zejména z řad maminek). Soupis surovin vypadá trochu nudně, ale výsledek je opravdu moc dobrý. A dámy, zvládnete to uvařit i v momentě, kdy hladový muž nervozně odemyká dveře, než si stihne pln očekávání zasednout ke stolu, tak vy budete servírovat tuto lahodnou polévku a hlavně se přitom tvařte jako bohyně v domácnosti.
Do hrnce vylijte plechovku rajčat, plechovku cizrny včetně nálevu a zcezené nebo mražené fazolky. Dolijte cca 1/2 litrem horké vody a přiveďte k varu. Nazávěr dochutíte solí, pepřem, strouhaným česnekem a bylinkami. 
Polévku není nutné dlouho vařit, pokud chcete, můžete ji lehce projet tyčovým mixérem a tím trochu zahustit (nemixujte do kaše).
Podávejte ozdobené lžící smetany nebo jogurtu, čerstvými bylinkami a jako příloha je ideální třeba lehce opečená bageta.