Pažitka
Název:

Ultra rychlá polévka


Ultra rychlá polévka


Ingredience:
Ingredience:
sterilovaná krájená rajčata1 plechovka
sterilovaná cizrna1 plechovka
zelené fazolky ve slaném nálevu nebo hrst mražených1 plechovka
česnek1 stroužek
čerstvý tymián dle chuti
kysaná smetana nebo jogurt dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
Příloha:
pečivo dle potřeby
Postup přípravy:

Zveřejňovat recept na tuto polévku jsem opravdu neměla v plánu, protože tady se o receptu ani nedá mluvit. Nakonec jsem neodolala tlaku (zejména z řad maminek). Soupis surovin vypadá trochu nudně, ale výsledek je opravdu moc dobrý. A dámy, zvládnete to uvařit i v momentě, kdy hladový muž nervozně odemyká dveře, než si stihne pln očekávání zasednout ke stolu, tak vy budete servírovat tuto lahodnou polévku a hlavně se přitom tvařte jako bohyně v domácnosti.

Do hrnce vylijte plechovku rajčat, plechovku cizrny včetně nálevu a zcezené nebo mražené fazolky. Dolijte cca 1/2 litrem horké vody a přiveďte k varu. Nazávěr dochutíte solí, pepřem, strouhaným česnekem a bylinkami. 
Polévku není nutné dlouho vařit, pokud chcete, můžete ji lehce projet tyčovým mixérem a tím trochu zahustit (nemixujte do kaše).
Podávejte ozdobené lžící smetany nebo jogurtu, čerstvými bylinkami a jako příloha je ideální třeba lehce opečená bageta.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno