

| Ingredience: | |
| hladká špaldová mouka | 140 g |
| čekankový sirup | 30 g |
| ovesné vločky | 60 g |
| semínka z vanilkového lusku | dle chuti |
| máslo | 75 g |
| vanilkový a moučkový cukr (protein) | na obalení |
Tyto rohlíčky s opraženými vločkami a vanilkou vás určitě nezklamou. Je to skvělá alternativa ke klasickému cukroví a chutná skvěle. Opražené vločky jsou plné zdravých sacharidů a krásně voní. Když jsem dávala ochutnávat, tak nikdo nepoznal, že tam nejsou ořechy.
Vločky opražíme na suché teflonové pánvi, umeleme, smícháme s moukou, sladidlem, semínky z vanilkového lusku a tukem. Důkladně prohněteme (ideálně v robotu) a necháme 30 minut odpočinout. Tvarujeme malé rohlíčky a pečeme na vymazaném plechu při 180 stupních. Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Nebo můžete jako já použít protein.
Podrobné info: