Pažitka
Název:

Úsporné rohlíčky


Úsporné rohlíčky


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka140 g
čekankový sirup30 g
ovesné vločky60 g
semínka z vanilkového lusku dle chuti
máslo75 g
vanilkový a moučkový cukr (protein) na obalení
Postup přípravy:

Tyto rohlíčky s opraženými vločkami a vanilkou vás určitě nezklamou. Je to skvělá alternativa ke klasickému cukroví a chutná skvěle. Opražené vločky jsou plné zdravých sacharidů a krásně voní. Když jsem dávala ochutnávat, tak nikdo nepoznal, že tam nejsou ořechy.

Vločky opražíme na suché teflonové pánvi, umeleme, smícháme s moukou, sladidlem, semínky z vanilkového lusku a tukem. Důkladně prohněteme (ideálně v robotu) a necháme 30 minut odpočinout. Tvarujeme malé rohlíčky a pečeme na vymazaném plechu při 180 stupních. Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Nebo můžete jako já použít protein.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno