Pažitka
Název:

Uzená cibulačka se šalvějí


Uzená cibulačka se šalvějí


Ingredience:
Ingredience:
cibule nakrájená na klínky300 - 400 g
česnek2 stroužky
čerstvá šalvěj pár lístků
uzený vývar1,5 l
bílé víno100 ml
uzené maso dle potřeby
pepř špetka
sůl špetka
máslo kousek
Postup přípravy:

Trošku jiná cibulačka....

Na másle si orestujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned trochu osolíme, bude rychleji hnědá, protože pustí šťávu. Asi v polovině restování přidáme posekanou šlavěj. Kdo rád v polévce víno, přilije v této fázi víno a nechá ho skoro odpařit. Poté opepříme a zalijeme uzeným vývarem, vaříme zhruba 5 minut, přidáme česnek a pokrájené maso a ještě 5 minut prohřejeme. Dochutíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno