Pažitka
Název:

Uzená kachní prsa s citrusovým salátem


Uzená kachní prsa s citrusovým salátem


Ingredience:
Ingredience:
kachní prsa s kůží dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
pomeranč1 ks
bílý grep1 ks
červený grep1 ks
čekanka dle chuti
šťáva z citronu dle chuti
šťáva z pomeranče dle chuti
med dle chuti
olivový olej trochu
Omáčka:
bílé víno2 dcl
česnek dle chuti
soja dle chuti
máslo oříšek
šťáva z pomeranče dle chuti
med dle chuti
Postup přípravy:

Pro tento recept, stejně jako pro mnohé další jsem si zašel k panu Radku Kašpárkovi.

Nejsložitější z tohoto receptu je asi sehnat suché třešňové hobliny. Kachní prsa nařízneme na mřížku, ochutíme solí, pepřem a na suché pánvi opečeme kůží dolů dozlatova. Poté otočíme - na 30 sekund necháme zatáhnout. Dno hrnce vysteleme alobalem, na který vysypeme piliny a přiložíme další alobal, který na několika místech propíchněte.  Lehce zahřejeme pod poklicí. Jakmile se piliny rozvoní, můžeme vkládat maso. Kachní prso takto udíme po dobu cca 10 minut. Po této operaci, která mimochodem „zavoní“ celý byt, jsem prsa přendal na pekáček, který putoval do předehřáté trouby na 190°C na cca 10-15 minut dle velikosti masa. Na citrusový salát jsem použil pomeranč, bílý grep a červený grep. To aby salát hrál dokonale barvami. Citrusové plody dokonale oloupat a poté do misky vyfiletovat. K tomu všemu jsem dal ještě čekanku. Jako zálivka byla šťáva z citronu a pomeranče doplněná medem, olivovým olejem, solí a pepřem. Omáčku na přeliv prsou: 2 dcl bílého vína společně s prolisovaným česnekem, nechat zredukovat, přidat soju, oříšek másla, šťávu z pomeranče a med.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zdeněk Ernest

    zavřít okno