uzená vepřová žebra | dle potřeby |
dýně Hokkaido | 1 ks |
čerstvý rozmarýn | hrstka |
česnek se slupkou | 6 stroužků |
Marináda: | |
med | dle chuti |
sojová omáčka | dle chuti |
chilli omáčka | dle chuti |
Ingredience: |
Podzimní dýňové nápady nesmí chybět v žádné kuchyni. Uvidíte, že si dýńové recepty opravdu oblíbíte.
Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc. Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. kostky a osolíme. Žebra, dýni, stroužky česneku a rozmarýn rozložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a malinko podlijeme, můžeme i vývarem ze žeber, pokud jsme ho nespotřebovali jinak. Přiklopíme a pečeme 30 minut. Poté odkryjeme a dopečeme. Česnek vymačkáme do výpeku a promícháme, popř. dosolíme.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Podrobné info: