Pažitka
Název:

Uzená žebra pečená s dýní


Uzená žebra pečená s dýní


Ingredience:
uzená vepřová žebra dle potřeby
dýně Hokkaido1 ks
čerstvý rozmarýn hrstka
česnek se slupkou6 stroužků
Marináda:
med dle chuti
sojová omáčka dle chuti
chilli omáčka dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Podzimní dýňové nápady nesmí chybět v žádné kuchyni. Uvidíte, že si dýńové recepty opravdu oblíbíte.

Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc. Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. kostky a osolíme. Žebra, dýni, stroužky česneku a rozmarýn rozložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a malinko podlijeme, můžeme i vývarem ze žeber, pokud jsme ho nespotřebovali jinak. Přiklopíme a pečeme 30 minut. Poté odkryjeme a dopečeme. Česnek vymačkáme do výpeku a promícháme, popř. dosolíme.

Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno