Pažitka
Název:

Uzené maso s netradiční bramborovou kaší


Uzené maso s netradiční bramborovou kaší


Ingredience:
Ingredience:
uzená krkovice4 plátky
cibule2 ks
česnek2 storužky
jablka3 ks
švestky4 ks
brambory800 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
calvaos50 ml
máslo kousek
mléko do kaše trochu
Postup přípravy:

Podzimní bramborová kaše? S jablky, švestkami a cibulí? Neuvěřitelná pochoutka!

Děti jsem na svou podzimní inovaci samozřejmě nenalákala. Ty si nechaly naložit kopec sametové kaše a k tomu opečený plátek uzené krkovičky. Tonička miluje cibuli, tak si ještě nechala celou porci hustě posypat dokřupava opečenými půlkolečky cibule.

S dospělými porcemi jsem si ale vyhrála pořádně. Neváhejte a vyzkoušejte…

Dejte vařit brambory na kaši. Jablka rozkrojte na čtvrtiny, zbavte jadřinců a nakrájejte (i se slupkou) na plátky. Švestky vypeckujte a nakrájejte také na plátky. Cibuli nakrájejte nahrubo.

Ve velké hluboké pánvičce si rozpusťte máslo. Na něj vsypejte nahrubo nakrájenou cibuli. Opékejte. Po chvilce přidejte rozmáčknutý a nasekaný česnek. Opékejte, až začnou lehce zlátnout. Do pánvičky přidejte ovoce a promíchejte. Ochuťte pepřem. Opékejte pět až deset minut. Ovoce změkne a začne tmavnout. Osolte. V této chvíli je nejvyšší čas přidat do pánvičky calvados.

Ten nechejte za prudkého varu odpařit.

Brambory sceďte, přidejte horké mléko a máslo. Připravte hedvábně hladkou braborovou kaši.

Obsah pánve s ovocem rozdělte na polovinu. Jednu polovinu vmíchejte do kaše.

Plátky uzeného maso opečte z obou stran na pánvičce. Podávejte s vylepšenou bramborovo-ovocnou kaší a s hromádkou ovoce z pánvičky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno