

| Ingredience: | |
| celozrnný slunečnicový chleba (záleží na průměru koleček) | 5 - 10 plátků | 
| uzený losos | 250 g | 
| mazací žervé | 2 balení | 
| koření | dle chuti | 
| pažitka nebo kopr | dle chuti | 
Silvestr už sice byl, ale takováhle jednohubka se hodí kdykoliv.
Když se povede hezky naservírovat, je to navíc pastva i pro oči. Pomazánku, na které budete lososa servírovat, můžete buď koupit a nebo si ji během minutky udělat doma. Stačí váš oblíbený mazací sýr, koření a nějaké ty bylinky. Já jsem použila pažitku, ale je to jenom na vás. I kopr by určitě šel dobře. A ohledně chleba, použila jsem koupený slunečnicový, protože dobře drží, je hezky tmavý a v kombinaci s lososem velmi chutný.
Z plátků slunečnicového chleba vykrojte deset stejných koleček. V misce smíchejte žervé s nasekanou čerstvou bylinkou a dochuťte kořením. Kolečka potřete vrstvou pomazánky, na ni naaranžujte kusy uzeného lososa a ozdobte vybranou bylinkou.
Jednoduché, ale velmi dobré! Na talíři navíc působí opravdu hezky, návštěvě se budou takové jednohubky určitě líbit.
Podrobné info: