

| Ingredience: | |
| mladá cuketa | 1 ks (dlouhá 25 cm) |
| sůl | dle chuti |
| Marináda: | |
| olej | 3 lžíce |
| plnotučná hořčice | 2 lžíce |
| kurkuma | 1 lžička |
| sušený česnek | 1 lžička |
| chilli | 1/4 lžičky |
| Těstíčko: | |
| zbytek marinády z naložené cukety | dle potřeby |
| bílé víno (můžete použít mléko, nebo vodu) | 70 ml |
| vejce | 1 ks |
| Solamyl | 3 vrchovaté lžíce |
| hladká mouka | 3 vrchovaté lžíce |
| nasekané zelené bylinky | 1 lžíce |
| Dip: | |
| zakysaná smetana | dle potřeby |
| bílý jogurt | dle potřeby |
| nakrájená cibulka | dle chuti |
| bylinky | dle chuti |
| Dále budete potřebovat: | |
| hladká mouka | na obalení |
| tuk/olej/sádlo | na smažení |
| sůl | na dochucení |
Máme rádi cuketu na všechny možné způsoby. Jeden z nich je marinovaná cuketa smažená v těstíčku.
Cuketu důkladně opláchneme, osušíme a i se slupkou nakrájíme na 1 cm silná kolečka.
Rozložíme na pracovní plochu a nasolíme. Kolečka cukety naskládáme nasolenou stranou do širšího cedníku, nasolíme i z druhé strany a cedník položíme na hlubší misku. Cuketu necháme 1/2 hodiny vypotit.
Mezitím si z uvedených surovin umícháme hustější marinádu.
Vypocenou cuketu naskládáme na utěrku a pořádně vysušíme.
Jednotlivá kolečka obalíme v připravené marinádě a necháme přes noc v uzavřené nádobce natáhnout chuť.
Marinovaná kolečka cukety nejdříve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe přichytilo a při smažení neodlupovalo.
Poté obalujeme v těstíčku připraveném z uvedených surovin. Pozvolna smažíme na pánvi v rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Usmažené zlehka osolíme a klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.
Podáváme s vařeným bramborem a dipem, který jsme připravily smícháním zakysané smetany a jogurtu s nakrájenou cibulkou a bylinkami.
Můžeme konzumovat i jen tak, s čerstvou nakrájenou zeleninou.
Podrobné info: