Ingredience: | |
vejce | 4 ks |
hustá zakysaná smetana | 2 vrchovaté lžíce |
najemno nastrouhaný parmazán (lze vynechat) | 3 lžíe |
masitá červená paprika | 1 ks |
střední žampiony | 6 ks |
černé olivy | dle chuti |
mražený nebo čerstvý hrášek | hrst |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Vaječná omeleta je velmi jednoduché, syté a vděčné jídlo, ve kterém můžete zužitkovat cokoliv vám chutná. Zeleninu, šunku, špenát ... je spousta možností, co do ní přidat. Já mám moc ráda chuť pečených paprik, a tak jsem dnes udělala omeletu s ní.
Nejprve si dáme pod gril opéct papriku. Jakmile se na ní ze všech stran objeví černé puchýře, zabalíme ji do mikrotenového sáčku a necháme zchladnout. Teplotu v troubě pak stáhneme na 250°C s dolním i horním ohřevem.
Žampiony nakrájíme na plátky a na troše oleje je opečeme na pánvi. Papriku oloupeme, zbavíme semen a nakrájenou na kostičky přidáme k žampionům. Nakonec vsypeme prohřát i hrášek. Osolíme.
Vejce vyšleháme se zakysanou smetanou a parmazánem, osolíme a opepříme. Do vaječné směsi přidáme zeleninu s žampiony a přikrájíme olivy. Promícháme a vlijeme do zapékací misky nebo pekáčku (popř. použijeme pánev vhodnou do trouby), vyloženou pečícím papírem, který zastříkneme zlehka olejem. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.
Podrobné info: