Pažitka
Název:

Vaječná omeleta s pečenou paprikou a žampiony

vegetariánský recept


Vaječná omeleta s pečenou paprikou a žampiony


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
hustá zakysaná smetana2 vrchovaté lžíce
najemno nastrouhaný parmazán (lze vynechat)3 lžíe
masitá červená paprika1 ks
střední žampiony6 ks
černé olivy dle chuti
mražený nebo čerstvý hrášek hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Vaječná omeleta je velmi jednoduché, syté a vděčné jídlo, ve kterém můžete zužitkovat cokoliv vám chutná.  Zeleninu, šunku, špenát ... je spousta možností, co do ní přidat. Já mám moc ráda chuť pečených paprik, a tak jsem dnes udělala omeletu s ní.

Nejprve si dáme pod gril opéct papriku. Jakmile se na ní ze všech stran objeví černé puchýře, zabalíme ji do mikrotenového sáčku a necháme zchladnout. Teplotu v troubě pak stáhneme na 250°C s dolním i horním ohřevem.

Žampiony nakrájíme na plátky a na troše oleje je opečeme na pánvi. Papriku oloupeme, zbavíme semen a nakrájenou na kostičky přidáme k žampionům. Nakonec vsypeme prohřát i hrášek. Osolíme.

Vejce vyšleháme se zakysanou smetanou a parmazánem, osolíme a opepříme. Do vaječné směsi přidáme zeleninu s žampiony a přikrájíme olivy. Promícháme a vlijeme do zapékací misky nebo pekáčku (popř. použijeme pánev vhodnou do trouby), vyloženou pečícím papírem, který zastříkneme zlehka olejem. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno