Pažitka
Název:

Vaječný nákyp s pečenými jablky


Vaječný nákyp s pečenými jablky


Ingredience:
zakysaná smetana125 ml
vejce3 ks
přislazená strouhanka20 g
jablko4 ks
sůl špetka
máslo kousek
citronová šťáva dle chuti
med dle chuti
máta na ozdobení
Ingredience:
Postup přípravy:

Skvělý tip na lehkou večeři, nebo teplý moučník. 

Žloutky oddělíme od bílků. Smetanu, žloutky a strouhanku promícháme. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Vmícháme se žloutkovou hmotou. Menší formičky vymažeme máslem a naplníme hmotou. Dáme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme cca 15 minut - zkoušíme špejlí.

Mezitím nakrájíme jablka asi na půlcentimetrové plátky. vykrojíme jádřince, pokapeme citronovou šťávou, potřeme medem a dáme na rozehřátou pánev s máslem a pečeme z každé strany cca 2 minuty.

Jablka přendáme na talíř, přidáme pečený nákyp, dozdobíme mátou a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno