Pažitka
Název:

Vajíčková pomazánka s avokádem


Vajíčková pomazánka s avokádem


Ingredience:
Ingredience:
měkké avokádo1 ks
vejce uvařená na tvrdo2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jsou věci, kterými bych se mohla cpát pořád, a to klidně do úmoru! Avokáda, vajíčka, cottage sýry, tuňák... A taková vajíčková pomazánka, to je pro mě jeden z největších testů sebekontroly. Ovšem teď jsem přišla na řešení, které není věru zlé. Prostě si dělám vajíčkovo-avokádovou pomazánku a nejsem líná činit tak i několikrát týdně.

Avokádo a vejce nakrájejte na malé kousky, rozmačkejte vidličkou, ochuťte solí a pepřem a máte hotovo. Přidejte své oblíbené pečivo, či krekr, potažmo ředkvičky jako já a máte snídani k pohledání.

O avokádech už jsem vám říkala, že obsahuje tuky, které se vám neukládají do těch tělesných, čili je velice "přátelské". Co se vajíček a cholesterolu týká, říkám jedno - pokud jich nejíte deset denně, jste v bezpečí. Ono to tak horké s nimi totiž není. Tak dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Lucie Lužná

    zavřít okno