Pažitka
Název:

Vajíčková pomazánka se sýrem, uzeninou a pórkem


Vajíčková pomazánka se sýrem, uzeninou a pórkem


Ingredience:
Ingredience:
sýr Cottage200 g
uzenina v celku150 g
pórek100 g
vejce uvařené natvrdo4 ks
okurky ve sladkokyselém nálevu3 ks
malá cibule1 ks
hrubozrnná hořčice1 lžíce
majolka nebo tatarka3 lžíce
pepř špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Pomazánek není nikdy dost. Můžete jich připravit nespočet druhů. Dneska například vajíčková...pojďte si nabídnout.

Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší mísy uzeninu, pórek, vejce a okurky.
Přidáme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno, cottage sýr a hořčici. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme na chladném místě alespoň hodinu uležet.
Mažeme na čerstvé pečivo.

Pokud nechceme do pomazánky dávat na spojení surovin majolku, můžeme použít 2 tavené sýry (50g/1ks), které v misce s trochou mléka rozetřeme vidličkou.
Uzeninu použijeme podle své chuti (pikantní klobásky, šunku, lovecký salám apod.) Pomazánka je dobrá i bez uzeniny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno