Pažitka
Název:

Valašská kyselica


Valašská kyselica


Ingredience:
Ingredience:
uzená žebra1 kg
kysané zelí500 g
Valašská klobása (šunková)1 ks
cibule1 ks
bobkový list1 ks
nové koření3 kuličky
celý pepř5 kuliček
brambory dle potřeby
smetana250 ml
hladká mouka1 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Rozmohl se nám tu takový nešvar - chřipka.

Není nad to udělat si pořádný hrnec poctivé polévky a zatočit s ní. 

Pokud máte to štěstí jako já a najdete doma kousek domácího uzeného a klobásku, bude ještě lepší!

Žebra společně s cibulí a kořením dejte vařit do měkka, tak aby šlo krásně maso od kosti. 

Vývar sceďte a dejte do něho vařit překrájené zelí včetně nálevu. Zvlášť v hrnci si uvařte brambory a nebo použijte den předem vařené ve slupce. 

Maso oberte a společně s uvařenou bramborou a pokrájenou klobásou vložte do polévky. 

Zátřepku si připravte smícháním mouky a smetany. Pomalu ji vlijte do polévky a za mírného varu ji provařte 20 minut.

Dochuťte solí pepřem a můžete podávat.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno