Ingredience: | |
uzená žebra | 1 kg |
kysané zelí | 500 g |
Valašská klobása (šunková) | 1 ks |
cibule | 1 ks |
bobkový list | 1 ks |
nové koření | 3 kuličky |
celý pepř | 5 kuliček |
brambory | dle potřeby |
smetana | 250 ml |
hladká mouka | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
Rozmohl se nám tu takový nešvar - chřipka.
Není nad to udělat si pořádný hrnec poctivé polévky a zatočit s ní.
Pokud máte to štěstí jako já a najdete doma kousek domácího uzeného a klobásku, bude ještě lepší!
Žebra společně s cibulí a kořením dejte vařit do měkka, tak aby šlo krásně maso od kosti.
Vývar sceďte a dejte do něho vařit překrájené zelí včetně nálevu. Zvlášť v hrnci si uvařte brambory a nebo použijte den předem vařené ve slupce.
Maso oberte a společně s uvařenou bramborou a pokrájenou klobásou vložte do polévky.
Zátřepku si připravte smícháním mouky a smetany. Pomalu ji vlijte do polévky a za mírného varu ji provařte 20 minut.
Dochuťte solí pepřem a můžete podávat.
Dobrou chuť!
Podrobné info: