Ingredience: | |
žlotek | 1 ks |
špaldová mouka | 160 g |
kokosový olej | 70 g |
rýžový sirup | 40 g |
vanilkový lusk | 1 ks |
skořice | 1/2 kávové lžíce |
Na polevu: | |
kokosový olej | 1 pol. lžíce |
kakao nebo karob | 1 vrchovatá pol. lžíce |
datlový sirup | 1 pol. lžíce |
Nechte se inspiroat receptem na rychlé a hlavně chutné cukroví, které je doslova provoněné vanilkou. Příprava je naprosto jednoduchá a za 15 minut máte jeden druh cukroví na stole.
Žloutek jsem utřela s kokosovým olejem a rýžovým sirupem, přidala jsem vanilková semínka a skořici a nakonec zapracovala mouku. Těsto jsem jen ručně "vyválela" na cca 1cm a vykrojila kolečka. Pekla jsem při 200 stupních cca 7 minut. Po vychladnutí jsem pokapala polevou, kterou připravíte rozpuštěním kokosového oleje a smícháním s ostatními surovinami. Po nazdobení nechte ztuhnout v lednici.
Podrobné info: