Pažitka
Název:

Vanilkové nanuky


Vanilkové nanuky


Ingredience:
Ingredience (6 nanuků + trošku do krabičky):
zahuštěné slazené mléko Salko160 g
zahuštěné neslazené mléko100 g
vanilkový extrakt1 lžíce
smetana ke šlehání (1 kelímek)200 g
mletá vanilka špetka
rozpuštěná hořká čokoláda na dokončení
kokosový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Člověk dělá o dovolený různý blbosti...třeba domácí vanilkové nanuky! Vždy jsem zkoušela nanuky ovocné nebo tvarohové s ovocem, prostě zdravé. Tentokrát mne zaujaly vanilkové nanuky v Apetitu a hned jsem je musela zkusit.

Řeknu vám, že lepší domácí nanuk jsem ještě nejedla. Sice to vůbec není zdravé nebo spíš dietní, je to samá smetana a salko, ale je to tááák dobrý. Já jsem je navíc ještě oproti Apetitu vylepšila o mletou vanilku a víc extrakt aby byly opravdu vanilkové a vážně to nemá chybu.

Do mísy vlijte slazené i neslazené mléko, přidejte vanilku a extrakt a dobře promíchejte.

Ušlehejte šlehačku a promíchejte s mléčnou směsí (já jsem párkrát směs projela metličkou mixéru na pomalé otáčky, aby se všechno pěkně promíchalo)

Hotovou směs nalijte do formiček na nanuky, pokud něco zbude, nalijte do plastové krabičky a dejte mrazit na minimálně 12 hodin do mrazáku.

Zmrzlé nanuky vyndejte z formiček a na tácku je vraťte zpět do mrazáku. Rozpusťte ve vodní lázni čokoládu, ke které na zředění přidejte trochu kokosového oleje (já jsem použila cca 100 g čokolády a lžičku kokosového oleje). 

Rozpuštěnou čokoládu přelijte do vyšší a užší nádoby, do které je vejde nanuk. Nespotřebujete tak zbytečně moc čokolády.

Vyndejte nanuky z mrazáku a každý nanuk rychle ponořte do čokolády, nechte pár vteřin zatuhnout a hned znovu do čokolády. Neděste se, při prvním ponoření se nanuk docela rozpouští, ale druhá vrstva čokolády na něm už pěkně drží. Nanuky položte na pečící papír nebo mřížku na okapání a dejte zpět mrazit, minimálně na další hodinu.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno