Pažitka
Název:

Vanilkové rohlíčky


Vanilkové rohlíčky


Ingredience:
Ingredience:
mouka (špaldová typ 630)250 g
povolené máslo185 g
třtinový cukr (namletý na moučku)70 g
vlašské ořechy (nasekané nebo pomixované)110 g
moučkový cukr + vanilkový3 lžíce
Postup přípravy:

Třetím nejoblíbenějším cukrovím v naší rodině jsou vanilkové rohlíčky. Jsou voňavé a úplně se rozplývají na jazyku. Tento druh cukroví přeci jen dávám výše než ty ostatní, aby chvíli vydržel, jinak by se dělalo těsto na několikrát. Zkoušela jsem je i s lískových ořechů a mandlí, ale přiznám se, že vlašské ořechy jsou za mě ty nejlepší.

V míse smícháme prosátou mouku, povolené máslo, třtinový cukr, vlašské ořechy a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 2 hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme, a buď odebíráme kousky a válíme rohlíčky nebo rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme rohlíčky pomocí vykrajovátka. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 8 minut.

Po upečení necháme mírně vychladnout, a buď obalujeme ve směsi cukru, nebo jen poprášíme.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno