

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 500 g |
| droždí | 30 g |
| cukr | 120 g |
| máslo | 100 g |
| žloutek | 2 ks |
| sůl | špetka |
| citronová kůra | dle chuti |
| rozinky namočené v rumu | 50 g |
| mandle | 50 g |
| vlahé mléko | 2 dcl |
| prášek do pečiva | 1/3 balení |
| vejce | na potření |
| mandlové lupínky | na posypání |
Vánočku máme rádi nejen o Vánocích, ale i během roku k nedělní snídani. Zde ještě jeden recept na nadýchanou vánočku s droždím i práškem do pečiva.
Těsto dobře zpracujeme a během kynutí ještě dvakrát propracujeme, celkem necháme kynout hodinu, upletenou vánočku necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 stupňů, pak přidáme na 180 stupňů.
Podrobné info: