Pažitka
Název:

Vánočka


Vánočka


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka500 g
droždí30 g
cukr120 g
máslo100 g
žloutek2 ks
sůl špetka
citronová kůra dle chuti
rozinky namočené v rumu50 g
mandle50 g
vlahé mléko2 dcl
prášek do pečiva1/3 balení
vejce na potření
mandlové lupínky na posypání
Postup přípravy:

Vánočku máme rádi nejen o Vánocích, ale i během roku k nedělní snídani. Zde ještě jeden recept na nadýchanou vánočku s droždím i práškem do pečiva.

Těsto dobře zpracujeme a během kynutí ještě dvakrát propracujeme, celkem necháme kynout hodinu, upletenou vánočku necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 stupňů, pak přidáme na 180 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno