

| Ingredience: | |
| tříbarevná quinoa | 100 g |
| petrželka | 150 g |
| cherry rajčátka | 150 g |
| salátová okurka | 100 g |
| kukuřice | 100 g |
| mátové lístky | 50 g |
| Zálivka: | |
| olivový olej | 2 lžíce |
| balzamikový ocet | 4 lžíce |
| citronová šťáva | 3 - 4 lžíce |
| med | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| prolisovaný česnek | 1 stroužek |
Tabouleh je salát původem z Libanonu, ale připravuje se prakticky na celém Blízkém východě a s postupující globalizací vlastně po celém světě. Někdy se o něm mluví jako o salátu z bulguru a rajčat, jeho klíčovou ingrediencí jsou však petrželové listy. Zkusila jsem tedy trochu improvizovat a vznikla tato variace s quinoy.
Quinou uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Suroviny na zálivku uzavřete do sklenice a dobře protřepte. V míse smíchejte quinou s nakrájenou petrželkou, mátou a zeleninou (rajčata, okurka, kukuřice), promíchejte se zálivkou.
Podrobné info: