Pažitka
Název:

Vdolečky z kokosového mléka


Vdolečky z kokosového mléka


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé droždí25 g
kokosové mléko250 ml
moučkový cukr30 g
máslo30 g
polohrubá mouka500 g
sůl špetka
vejce1 ks
rum1 lžička
olej na smažení
povidla dle chuti
rybízová marmeláda dle chuti
měkký tvaroh ušlehaný s cukrem dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsme měli chuť na sladký oběd. V lednici na mě už dlouho koukalo kokosové mléko, tak jsem jej využila na přípravu vdolečků.

Do poloviny vlažného kokosového mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme změknout a utřeme se zbylým cukrem.

Promícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, kokosové mléko, utřené máslo, vejce a cukr. Necháme kynout 30 minut na teplém místě.

Těsto rozválíme na plát cca 1 cm vysoký a vykrajujeme z něj kolečka o velikosti 6 cm. Rozložíme je na pomoučněný vál a necháme kynout ještě cca 20 minut. Ve středu těsta prstem uděláme důlek a pak vdolky smažíme v rozehřáté troubě na 180 stupňů na plechu s pečícím papírem pokapaným olejem. Smažíme dozlatova. Hotové vdolečky ozdobíme povidly nebo rybízovou marmeládou a šlehaným tvarohem.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno