Pažitka
Název:

Vdolečky


Vdolečky


Ingredience:
Ingredience:
mléko250 ml
cukr50 g
droždí40 g
Hera50 g
polohrubá mouka500 g
vejce1 ks
sůl1/2 lžičky
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Hodně jste poptávali recept na vdolky, tak tady je. Máte rádi vdolky jako hlavní pokrm, nebo jako dezert?

Nejdříve necháme vzejít kvásek z mléka, cukru a droždí.

Přidáme ho k ostatním ingrediencím, v robotu nebo ručně v míse umícháme těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem. 

Po vykynutí rozválíme placku silnou asi 1 - 1,5 cm a z ní vykrajujeme skleničkou kolečka. Na jedné straně uděláme prstem uprostřed důlek a dáme nejdříve smažit na olej touto stranou. Otočíme, osmažíme, necháme okapat a potom potřeme povidly a lžičkou zakysané smetany.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno