

| Ingredience: | |
| hladká špaldová mouka | 250 g |
| droždí | 3/4 kostky |
| řepkový olej | 25 g |
| sojové mléko | 150 ml |
| vanilková esence (nebo vanilkový cukr) | 1/2 lžičky |
| třtinový cukr | 25 g |
| citron - kůra z něj | 1/2 ks |
| sůl | špetka |
| řepkový olej | na smažení |
| K podávání: | |
| povidla | dle chuti |
| tofu tvaroh (tofu, rostlinné mléko, citronová kůra a šťáva, cukr) | dle chuti |
Manžel dnes zavelel, že by si dal vdolky. Jeho přání je mým rozkazem a tak jsem se do nich pustila. Jedná se o první veganské vdolky v mé kuchařské kariéře a musím říct, že jsou moc dobré. A hlavně děsně jednoduché.
Do mísy prosejte mouku. Doprostřed udělejte důlek, do kterého nadrobte droždí, které zalijte troškou vlažného mléka a zasypte cukrem.
Jakmile vzejde kvásek (cca 10 minut v teple), tak přidejte ostatní suroviny a vpracujte těsto. Lépe se zpracovává rukama na vále.
Těsto nechejte hodinu kynout.
Poté těsto na pomoučněném vále propracujte a vyválejte zhruba 2 cm vysokou placku, ze které vykrajujte kolečka.
Kolečka smažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Doporučuji před vložením do oleje prostředek kolečka zúžit.
Po usmažení osušte kuchyňskými papírovými utěrkami, nazdobte a podávejte. Nejlepší jsou teplé.
Dobrou chuť!
Podrobné info: