

| Ingredience: | |
| sušená rajčata | 100 g |
| dýňová semínka | 3 pol. lžíce |
| lněná semínka | 2 pol. lžíce |
| slunečnicová semínka | 4 pol. lžíce |
| stroužek česneku | 1 ks |
| chilli | špetka |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| paprika mletá | špetka |
Vyzkoušejte si veganskou klobásu, plnou vitamínů, která je s čerstvým pečivem naprosto dokonalá. Nechte ji pěkně v chladu odležet a poté nakrájejte na prkénku, jako klasickou uzeninu.
V míse všechny ingredience rozmichujeme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a uhněteme hmotu, kterou vytvarujeme v potravinové fólii do válečku. Necháme v chladničce klidně dvě hodiny uležet. Poté vyndáme zdravou klobásu na talíř a krájíme kolečka.
Podrobné info: