Pažitka
Název:

Vegan Raffaello

veganský recept


Vegan Raffaello


Ingredience:
Ingredience:
mleté mandle68 g
strouhaný kokos50 g
bio kokosový krém70 g
tekuté sladidlo2 lžíce
kokosový olej raw bio2 - 3 lžíce
strouhaný kokos na obalení
Postup přípravy:

Už několik maminek mi lítostivě psalo, že neví jak připravit bezmléčné Raffaelo, také mě to trošku trápilo, protože bych ráda, aby jej malý mohl ochutnat. Připravila jsem si tedy vlastní verzi a musím říct, že je úžasná, kokosový krém je něco neskutečně úžasného. Příprava je strašně snadná a rychlá.

Mleté mandle smícháme s kokosem, přidáme tekuté sladidlo, kokosový krém, který necháme při pokojové teplotě povolit nebo necháme před přípravou u topení, dle konzistence, přidáme kokosový olej. Důkladně vše propracujeme, hmota bude mokřejší, ochutnáme a dle chuti dosladíme, já již nepřislazovala, mnou použitý kokosový krém (viz obrázek) je přirozeně sladký. Z připravené směsi vytvarujeme kuličky a obalíme v kokosu, dáme na tác s pečícím papírem a necháme vychladit v lednici! Neujídat, smích.

No a pak prostě a jednoduše slušně řečeno zbaštíme.

Přeji příjemné, zdravé mlsání.

Pokud vás honí mlsná a máte chuť na čokoládu, klidně si kuličky polijte čokoládou, například Vivani čokoládou na vaření, která je rovněž vegan.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno